[Story] Titelloos 8D

Fiducia :: Algemeen :: OOC :: Creatief

Ga naar beneden

[Story] Titelloos 8D

Bericht van Felice op do aug 18, 2011 5:50 am

Nou ik begin weer met schrijven na een lange tijd.
Ik hak mijn hoofdstukken in nog kleinere stukken om het leesbaar te houden. [Aangezien ik zelf een haat heb aan een huge hoofdstuk in een keer, dat laat me duizelen x3]
Kritiek, fouten of commentaar wordt zeer gewaardeerd ^^
Ow en als iemand me wil helpen met een titel verzinnen, graag! Ik ben nogal slecht in titels verzinnen T__T

1.1:
1

De Stad zonder Zon. Nu snapte hij waarom de stad zo genoemd werd. Voor hem was niks meer dan duisternis gevuld met de stank van de dood. Een zachte klik kwam van zijn bril af. De jongen had zijn bril op een extra beveiliging gezet zodat hij tijdens de daling hem niet zou verliezen. Dat ding koste behoorlijk wat centjes, ook al werd alles toch wel vergoed. Plat op de grond zette hij zijn bril op. In het pikzwarte niks begonnen zich contouren te vormen en langzaam werd er vorm geschept uit niks. Soepeltjes gleden zijn vingers over een paar knoppen. De vormen werden verscherpt en donker werd bruin. Alles werd helder en voor hem strekte zich een enorme stad uit. De Stad zonder Zon werd voor de eerste keer in jaren gezien in het licht.

De jongen stond op. Kort ving hij een glimp op van de gouden wijzers van zijn horloge. 11:00, hij had nog een uur om rond te neuzen om daarna hier weer terug te komen. Hij wilde net aan zijn afdaling beginnen toen hij gekraak hoorde bij zijn oor.
'Gabryel? Hoor je me?' De opgewekte stem die door zijn oortje dreunde kwam van Tan. Een kinderlijke imbeciel die afdelingshoofd speelde. Gabryel liet Tan rustig wachten op zijn antwoord. Hij had geen tijd voor een babbeltje met Tan. Soepeltjes haalde hij een skateboard vol met krassen van zijn rug. Het was nauwelijks een skateboard te noemen, alleen de plank was nog over, de wielen en bouten waren al jaren geleden verdwenen. Al kwam het ding uit de pre-historie Gabryel kon het niet weggooien. Hij had wel meer van dat soort troep, dingen die vervangen konden worden door iets veel beters maar toch bleef hij die spullen gebruiken.
'Gab?! Ik weet dat je me hoort!' Zuchtend rolde de jongen met zijn ogen. Niet te geloven dat zo'n man zijn leider moest zijn. Hij had echt medelijden met de Raad. Er kwam geen zinnig woord uit die man. Gabryel gooide zijn plank op de grond en sprong erop. De helling was stijl genoeg om er vanaf te glijden zonder al te veel problemen.
'Gabryel hier. Een paar dingen: Gebruik nooit meer zo'n afkorting. Ik ben bezig dus bespaar me je gelul, en natuurlijk hoor ik je dit ding heeft niks voor niks zoveel gekost.' De oortjes die waren ingekocht door Tan waren meer mini stickers. Twee kleine stippen in de kleur van je huid, een bij je oor een bij je mond. Zelfs als je aan de andere kant van de wereld stond zou je elkaar moeten kunnen verstaan. Een nuttige investering maar wel door hem aangekaart.
'Gut gut, heb je in het zand gehapt Gabry?' Een zware grom van ongenoegen kwam uit zijn keel. Vanwege Tan maar ook omdat de grond bobbeliger was dan gedacht. Hij sprong van de plank af en rende het laatste stukje naar beneden, een harde krak en de plank brak in stukken tegen de muur van zand. Nou daar had hij ook niks meer aan. 'Goed ter zaken, er blijkt daar ergens een kind te zijn. Volgens de informatie is ze door een van de oude torens gezakt.' Gabryel tuurde langs de hoge gebouwen van de Stad. Alles hier was in elkaar gezet van klei, steen en zand. Na de derde Val waren mensen uit wanhoop de buitenwereld ontvlucht, in de hoop ondergronds veilig te zijn. Natuurlijk een grote droomwereld die uit elkaar spatte als een ballon maar hij gaf toe dat de Stad een knap staaltje mensenwerk was. Sommige daken waren speciaal ingericht om spullen en voedsel naar de Stad te krijgen, dat gebeurde voordat de Stad hun eigen behoeften kon vullen. Het kind moest door zo'n dak gevallen zijn. Nu waren al die daken ingestort en alle ingangen vernietigd. Zijn ingang was een uitgegraven konijnenhol geweest dat toevallig in verbinding stond met een van de lucht schachten van de Stad.
'Oké, ik zal het onthouden,' sprak Gabryel luchtig voordat hij de twee stippen in zijn broekzak plakten. Zo daar had hij geen last meer van.

Bedankt voor het lezen ^o^
avatar
Felice

Aantal berichten : 24
Registratiedatum : 18-08-11

Character sheet
Leeftijd: 19 Jaar
Vereniging: Nvt
Eigenaar/Paard: x

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [Story] Titelloos 8D

Bericht van Sarah op do aug 18, 2011 6:02 am

Geweldig!
Ik houd van je schrijfstijl, lekker gemakkelijk om te lezen en je omschrijft dingen erg mooi.
Maar dit alles maakt me wel nieuwsgierig ;o
So less information ;x

_________________
avatar
Sarah
Administrator

Aantal berichten : 82
Registratiedatum : 15-08-11

Character sheet
Leeftijd: 17 Jaar
Vereniging: del Vico
Eigenaar/Paard: Nvt

Profiel bekijken http://fiducia.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [Story] Titelloos 8D

Bericht van Sebastian op do aug 18, 2011 6:30 am

Ik ben het helemaal met Sarah eens :3 Het leest lekker weg en die eerste zinnen hebben direct de aandacht :3
avatar
Sebastian

Aantal berichten : 14
Registratiedatum : 16-08-11

Character sheet
Leeftijd: 18 jaar
Vereniging: Nvt
Eigenaar/Paard: Nvt

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [Story] Titelloos 8D

Bericht van Felice op do aug 18, 2011 6:38 am

Dankje <3
Ik heb altijd een hekel aan de eerste zin want ik kom maar nooit over die drempel heen :'D
Ik schrijf snel door maar eerst moet ik nog wat posten ^.^
avatar
Felice

Aantal berichten : 24
Registratiedatum : 18-08-11

Character sheet
Leeftijd: 19 Jaar
Vereniging: Nvt
Eigenaar/Paard: x

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [Story] Titelloos 8D

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


Fiducia :: Algemeen :: OOC :: Creatief

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum