Uitleg PCs en de PCs

Ga naar beneden

Uitleg PCs en de PCs

Bericht van Sarah op di aug 16, 2011 4:42 am

PCs

In dit topic vindt je alle PCs van Fiducia.
Wat ze precies inhouden wordt verder in het topic uitgelegd.


Vragen

• Wat betekend PCs?
Ik denk dat sommigen van jullie NPCs wel kennen.
Voor de mensen die deze afkorting niet kennen; NPC staat voor Non-Player Controlled.
Hier staat PC voor; Player Controlled.


• Wat is het nut hiervan?
Stel je zit op dit forum als ruiter, en je hebt geen eigen paard. Wat dan?
Dan is het toegestaan om een les te beginnen met een PC Paard, of pony.
Ook zul je een PC leraar moeten gebruiken voor een les, en als je een paard wilt kopen een PC werknemer.


• Mag iedereen ze gewoon gebruiken?
Ja en nee.
Er zijn bepaalde PCs die je alleen mag gebruiken met toestemming, en alleen de beginner van het topic mag de werknemer of leraar spelen. PC Paarden mogen maar door een persoon per topic gebruikt worden.


• Betekend dit dat ik gewoon een les mag starten?
Ja, je mag gewoon wanneer je wilt een les beginnen. Maar geen privé les; hiervoor moet je toestemming van de Administrator hebben. Andere mensen zijn vrij om in je les topic te komen, hoe meer mensen hoe gezellig en spannender het kan worden!

• Mag ik een PC Paard als mijn eigen paard hebben/gebruiken?
Nee. Eigen paarden mogen alleen maar accounts zijn, dus echte karakters van iemand zelf. PC Paarden zijn er juist voor de mensen die nog geen eigen paarden hebben! Of voor de mensen waarvan de speler van hun paard op vakantie is, of is verhinderd om te RPG'en.

De PCs

Paarden:

Omgang:
Elegante is niet echt een sociaal paard. Ze is er wel eens op betrapt om te bijten naar anderen paarden, en natuurlijk ook naar ruiters. Ze komt altijd een beetje nukkig en chagrijnig over, maar ze is gewoon niet zo vriendelijk van zichzelf. Maar als je vanaf het begin laat zien wie de baas is; zou ze zich wel koest houden.
Rijden:
De merrie is een geweldig paard om op te rijden. Als je haar eenmaal opgezadeld hebt en erop zit luistert ze helemaal naar jou. Het lijkt wel alsof ze met haar gehele concentratie bij jou zit, en de buitenwereld niet meer bestaat voor haar. Ze is ietwat gevoelig, waardoor ze gemakkelijk van gangen wisselt.


Omgang:
James is een erg aardig paard, en erg sociaal tegenover andere paarden. Hij kan bij werkelijk ieder ander paard gezet worden; hij red zich wel. In de stal kun je werkelijk alles met hem doen, je kunt zelfs onder zijn buik doorlopen! Sommigen denken dat hij niet doorheeft dat hij een paard is, en zelf denkt dat hij een kleine pony is.
Rijden:
Hij schrikt van echt niets en is nergens bang voor; hij is een echte hengst. Hij is wel niet zo gevoelig, en de meeste rijden ook met sporen op hem. Doe je dit niet: dan is het aangeraden om een zweepje bij je te hebben. Hij is wel een beetje traag en lomp, dus niet geschikt voor ruiters die naar perfectie streven in hun rijstijl.


Omgang:
De hengst staart bijna altijd in het niets, en geeft zichzelf ook niet echt een houding. Hij is sociaal tegenover de meeste andere paarden; maar er zijn een paar uitzonderingen die hij niet uit kan staan. De meeste ruiters moeten altijd lachen om de blikken die hij ze geeft; hij komt nogal dom over. Maar stiekem is hij wel iedereens lieveling.
Rijden:
Olaf heeft niet zo'n sterke rug, en dat laat hij ook merken. In het begin loopt men eerst altijd een paar rondjes met hem door de bak om te kijken hoe hij loopt, aan zijn loopje kunnen ze zien hoe hij zich voelt. Als hij laat zien dat hij dan al last heeft van zijn rug, gaan ze gelijk in verlichte zit op hem zitten; draven en galopperen. Later gaan ze pas zitten. In de galop moet je altijd in het begin eventjes verlichte zit doen, want meestal begint hij dan te bokken; omdat het pijn doet. Het is trouwens ook verplicht om hem diep aan de teugel te zetten, hierdoor sterkt hij zijn rugspieren wat aan.


Omgang:
Souventre is een echte eter; zolang je eten hebt ben je zijn beste vriend. Hij probeert altijd de wortels, appels en noem maar op uit je handen te grijpen met zijn mond. En soms probeert hij zelfs je hoevenkrabber of borstel af te pakken! Maar hij is ook de grootste van al de manege paarden, dus het mag ook wel. Hij heeft ook de vreemde gewoonte om aan je schoen te knabbelen als je lang stilstaat als je op hem zit.
Rijden:
Kleine dunne mensen die de hengst niet gewend zijn zullen een ritje op hem niet zo fijn vinden; niet alleen gooit hij hoog op, hij loopt ook een beetje stijfjes als hij niet goed doorloopt. Een lange zweep of sporen zijn aangeraden op dit paard; hij is best dik, waardoor hij niet echt veel voelt. Hij schrikt wel nergens van en is geschikt voor werkelijk iedere buitenrit, en springen is geweldig op hem door zijn grote. Hij word soms ook als 'blok' gebruikt bij springlessen als een ander paard er niet overheen wilt.


Omgang:
Viper is net zoals Elegante niet echt de vriendelijkste tegenover ruiters, maar andere paarden zijn haar beste maatjes. Ze heeft toen ze klein was nare ervaringen gehad met tieners, waardoor ze erg fel kan zijn tegenover hun. De merrie drukt zichzelf ook altijd helemaal tegen een van de stalwanden aan en begint te trappen met een van haar voorbenen wanneer je haar stal betreed met een hoevenkrabber. Maar als ze je vertrouwt, zal ze het gewoon toelaten; ook zal ze personen die ze vertrouwt niets doen, niet eens naar ze uithalen.
Rijden:
De merrie schrikt niet vaak, maar is wel voor veel dingen bang. Men zegt dat ze spoken ziet. Ze maakt geen vreemde sprongetjes om dingen te vermijden, maar weigert erlangs te lopen. Sterk als ze is zul je haar niet gemakkelijk langs die plek kunnen krijgen. Dit is haar grootste probleem, aangezien ze bang is voor water. Maar in het algemeen is ze een prima paard om op te rijden.


Omgang:
Whinney, dat is zijn bijnaam, is een erg vriendelijk paard. Hij heeft er alleen iets op tegen als je hem in de stal probeert te poetsen bij zijn buik. Je moet wel voorzichtig zijn met zijn zadel opleggen, hij is erg schrikachtig en bang voor alles wat hij niet goed kan zien. Hij ziet erg veel spoken en is voor bijna alles bang. Vreemd genoeg vindt hij alle andere paarden aardig, maar hun hem niet. Op Viper na, daarom worden die twee altijd bij elkaar gezet wanneer er ruimte gebrek is bij de stallen.
Rijden:
Een schrikachtig paard dat overgevoelig is; niet goed voor iemand met weinig geduld, en voor iemand die niet goed rustig kan blijven. Als je in paniek raakt op Whinney, zal hij ook in paniek raken en dat vraagt voor alleen nog maar meer problemen. Hij heeft de nare gewoonte om zich op te rollen, en de meeste keren zal je dus gevraagd worden om hem van de teugel af te rijden. Vreemd genoeg is de hengst een prima paard voor een buitenrit, zolang hij achter Viper wordt geplaatst.

{ Je hebt toestemming nodig om op de volgende paarden te rijden! }


Omgang:
Raika is niet zo'n sociaal paard, en de enige die ze mag is Sunshine. Ze is echter wel sociaal tegenover mensen, met mate. Ze is erg voorzichtig, en soms kan ze wel uithalen; als ze iets niet leuk vindt. Dit komt gewoon omdat ze erg nerveus is, en niemand weet de oorzaak daarvan. En het aller vreemdste blijft haar reactie tegenover opzadelen; je hoeft maar een sjabrak te laten zien en ze legt gelijk haar oren in de nek. Ze bijt en trapt, probeert echt alles om niet opgezadeld te worden.
Rijden:
Je kunt gewoon opstappen, zolang niemand anders haar maar vasthoud; anders flipt ze. Ze begint wel meteen in een vluchtige pas als je er pas opzit. Meestal begint ze met een nogal vreemd drafje als je niet weet hoe je op haar moet rijden, en uiteindelijk begint ze te steigeren; om vervolgens een klein bokje te geven waardoor je eraf valt. Stel ze steigert niet; dan bokt ze je er wel af in de galop, want hierom staat ze bekend. Bij een buitenrit heeft ze de gewoonte om te bokken als je berg af gaat; waardoor het dus vast staat dat je eraf valt. Er is een manier waardoor je normaal op haar kunt rijden; maar deze wordt je pas onthult als je genoeg op haar hebt gereden, en hebt getoond dat je je best hebt gedaan.


Omgang:
Sunny, dit is zijn bijnaam, is een geweldig paard. Hij is sociaal tegenover iedereen en hij wordt soms ook gevraagd om een koets te trekken. Hij houdt van aandacht en vindt het niet erg om ruiters kusjes te geven. Eten doet hij ook graag, maar dit wordt streng in de gaten gehouden; hij is en blijft het paard van Mark, de eigenaar van Fiducia.
Rijden:
De hengst is licht overgevoelig, en zal dus ook goed reageren op je hulpen. Hij wisselt perfect van gang en kan werkelijk alles. Hij is een echt dressuur paard, en doet niemand er ook op; men is bang dat hij iets breekt of scheurt bij deze activiteit. De enige die het privilege heeft om altijd op Sunny te rijden wanneer ze wilt is Sarah; de dochter van Mark.
Omdat Sunny een volbloed is en helemaal is opgevoed door Mark zelf, zal het niet snel voorkomen dat iemand anders erop rijdt. Hijzelf rijdt er wel altijd op, op een buitenrit enz. Het is dus wel toegestaan om zonder toestemming Sunny te gebruiken als Mark erop gaat rijden.

Pony's:

Omgang:
Courtney is de kleinste pony van de manege, maar dit betekend niet dat ze minder persoonlijkheid heeft. Wanneer ze de kans krijgt zal ze ontsnappen uit haar stal, en ze is altijd erg ondeugend. Ze zorgt wel altijd voor veel plezier in de manege en is eigenlijk de mascotte. Ze is erg sociaal tegenover andere paarden en pony's, maar ze zal zich dapper verweren wanneer die haar niet mogen.
Rijden:
Courtney is erg koppig en probeert altijd haar eigen weg te sturen. Ze trekt dus erg veel aan de teugels en het is zeker geen makkie om haar aan de teugel te krijgen. De merrie is ook een echt volgertje, wanneer ze de kans krijgt volgt ze de eerste beste die voorbij komt. En het is niet gemakkelijk om haar te laten aan galopperen, maar als je haar een tik op de kont geeft werkt ze wel mee; hoewel ze dan wel een klein bokje kan geven.


Omgang:
Dawn is het lievelingetje van iedereen. Ze is erg lief en sociaal. Ook vindt iedereen het leuk, vooral de meisjes, om haar manen te vlechten of om haar mooi te maken. Ze laat het gewoon allemaal toe, vindt de aandacht wel prettig. Kusjes zal ze niet snel geven, maar ze kan wel opdringerig zijn; en dat door middel van haar snoet tegen je op te duwen.
Rijden:
De merrie is de ideale pony voor amateurs. Ze kan tegen mensen die hardhandig zijn, en gaat gemakkelijk aan de teugel; doet dit eigenlijk uit zichzelf, maar rolt zichzelf niet op. Een zweepje is soms wel nodig voor een klein tikje op haar flank, het kan dat ze soms niet goed oplet of nonchalant is. Maar in het algemeen is ze een van de beste pony's op de manege, omdat ze erg veel dingen kan; en erg gemakkelijk is.


Omgang:
Domino is de perfecte starter; je kunt alles bij hem doen, en heel vaak. Meestal worden de meeste dingen bij hem uitgelegd: hoeven uitkrabben, enzovoort. Hij is de oudste van al de paarden en pony's op Fibucia, en daarom zou hij overal ook erg flexibel zijn. Hij is van bijna iedereen de eerste pony geweest waarop ze hebben gereden.
Rijden:
Domino heeft altijd de neiging gehad om zo snel te lopen als hij maar kan, maar hij vindt het niet erg als iemand aan de teugels trekt. Hij gaat niet gemakkelijk aan de teugel, hij is nogal stijfjes in zijn nek, maar het is ook niet belangrijk om hem aan de teugel te rijden. De meeste die op hem rijden, rijden pas; dus die weten toch nog niet hoe ze hem eraan moeten zetten, dus het zou toch geen zin hebben.


Omgang:
Orion houdt van eten, en hij is ook best dik. Maar net zo groot als zijn omvang, is zijn hart. Hij mag iedere ruiter, en ook hij wordt vaak gebruikt als eerste pony voor beginners. Hij kan soms wel in je vingers bijten als je niet uitkijkt; hij is een rasechte vreetzak. Maar men geeft hem ook veel snoepjes en wortels, omdat hij zo lief is.
Rijden:
Omdat de hengst zo dik is voelt hij niet echt veel, en rijdt vrijwel iedereen met een zweepje op hem. Hij houdt niet van galopperen, is wat dat betreft erg lui. Met een lange zweep kun je hem dus beter laten galopperen, maar als je hem op zijn kont tikt kan dit wel als gevolg een bok hebben; hoe harder hoe hoger. Het is dus ook geen wonder dat er soms onervaren ruiters van hem zijn afgevallen.


Omgang:
Queen is op het eerste gezicht net zoals Viper; vriendelijk tegenover mensen, maar niet sociaal tegenover andere soortgenoten. Ze heeft ook geen uitzonderingen, maar ze zal niet snel uithalen; ze weet haar plek. Ze zal alleen haar oren in haar nek leggen en aantonen dat ze de ander niet mag. Maar als mens kun je alles bij haar doen in de stal.
Rijden:
De merrie staat erom bekend om mooi te kunnen lopen, je kunt haar erg mooi aan de teugel zetten en ze heeft het in zich om prima te presteren. Maar er worden ook onervaren ruiters opgezet die dit niet uit haar kunnen halen, en daardoor schommelt ze nogal in haar niveau. Ze kan veel, maar wordt hier niet altijd mee aangemoedigd tijdens het rijden. Vandaar dat ze bij de een heel mooi loopt, terwijl het bij de ander er niet uitziet.

Honden:

Informatie:
Sherlock is de oudste hond momenteel op Fiducia. Hij is prima afgericht en kan zelfs wat trucjes; ruiters vinden het maar wat leuk om met hem te spelen. Ook heeft Sherlock de neiging om in actie te komen wanneer er iets mis is; paarden die in paniek raken bijv. Hij begint dan te blaffen en, als ze in de wei staan, bij elkaar te drijven. Zo is zijn instinct.


Informatie:
Watson is twee jaar jonger dan Sherlock, en heeft de hond altijd als zijn voorbeeld gezien. Hij volgt Sherlock meestal, maar omdat hij meer energie heeft; springt en rent hij altijd overal naartoe. Ook hij is afgericht, maar hij heeft zijn hoofd er niet altijd bij en luistert niet echt goed. Soms wordt hij zelfs in een lege stal gezet omdat hij te druk is en de paarden laat schrikken met zijn geblaf.

Mensen:

Beroep: Lerares [Manege Fiducia]
Informatie:
Christina is jong, maar niet onervaren. Ze is erg hard en bot, en ze schreeuwt soms ook wat af. Maar dit doet ze enkel omdat ze weet dat niet iedereen honderd procent geeft, en om je volledige kunnen te laten zien en alles uit je te halen; moet je dat wel geven. Ze zal je overigens wel veel prezen met veel complimentjes.
Op een buitenrit rijdt ze meestal op Souventre, en soms rijdt ze ook met hem in de binnen of buiten bak om dingen voor te doen op hem.


Beroep: Verkoper [Paardenmarkt]
Informatie:
Hans is een vriendelijke man, maar hij heeft wel de nodige gladde praatjes die nodig zijn als verkoper. Als paarden verkoper zal hij altijd proberen een beetje een beeld van je te krijgen, zodat hij de beste optie voor je kan uitkiezen. Hij is wel snel op zijn teentjes getrapt, maar dit komt door zijn trots; hij is altijd het beste gewend, een beetje verwend dus.


Beroep: Lerares/Bediener [Manege Fiducia]
Informatie:
Maud is erg vriendelijk, en geeft meestal ook les aan nieuwelingen; omdat ze erg geduldig is met alles wat ze doet. Ze geeft niet altijd les, en ook niet zoveel als Christina; omdat ze ook in de kantine werkt. Zij maakt meestal ook de indelingen als Mark geen tijd heeft. Bij haar is het wel altijd mogelijk om te wisselen van paarden, of haar om te praten zodat je op je lievelingetje komt.
Op een buitenrit rijdt Maud meestal op Raika, aangezien zij deze probleemloos kan rijden. Maar ze geeft soms ook wel haar voorkeur aan Elegante; aangezien toch iets meer socialer is. En zij doet ook net zoals Christina soms wat voor op een paard in een van de bakken.

{ Je hebt toestemming nodig om de volgende PCs te gebruiken! }


Beroep: Leraar/Eigenaar [Manege Fiducia]
Informatie:
Mark is de eigenaar van de manege en het komt soms voor dat hij les geeft. Maar dit doet hij alleen maar bij ruiters die hem opvallen. Hij is erg geduldig, maar wil wel altijd dat iedereen alles geeft wat hij in zich heeft. Hij zal niet snel schreeuwen, maar laat wel merken dat hij het niet fijn vindt; en dit is wel recht door zee. Hij draait niet om de zaken heen.
Op een buitenrit rijdt Mark altijd op Sunshine, zijn eigen paard. Soms rijdt hij ook in de bakken op zijn paard, maar het komt niet snel voor dat hij ook iets voordoet; dit is meer zodat Sunshine ook nog zijn benen een beetje strekt.
avatar
Sarah
Administrator

Aantal berichten : 82
Registratiedatum : 15-08-11

Character sheet
Leeftijd: 17 Jaar
Vereniging: del Vico
Eigenaar/Paard: Nvt

Profiel bekijken http://fiducia.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum